Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@22:59:25 GMT

استبداد ورزشی از نوع آمریکایی

تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۰۴۳۵۱

استبداد ورزشی از نوع آمریکایی

به گزارش ایرنا، بعد از افتخارآفرینی ملی‌پوشان کشتی آزاد کشورمان در پیکارهای جهانی سال ۲۰۲۱ نروژ و شکست تعدادی از قهرمانان نامدار آمریکا از جمله دیوید تیلور و جی دن کاکس برابر حسن یزدانی و کامران قاسم‌پور و همچنین کسب طلای وزن ۱۲۵ کیلوگرم جهان از سوی امیرحسین زارع در غیاب گیبل استیوسون، بوریس بومگارتنر رییس فدراسیون کشتی آمریکا در محل مسابقات به صورت رسمی از تیم ملی کشتی کشورمان برای برگزاری دیدار دوستانه دعوت بعمل آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته پیش از آن نیز آمریکا درخواست‌هایی را برای حضور تیم کشتی آزاد کشورمان داده بود.

نکته مهم دعوت تیم ملی کشتی آزاد کشورمان از سوی فدراسیون کشتی این کشور است و تنها قرار بود یک مسابقه دوستانه ورزشی باشد و به طور حتم در کنار آن جذابیت رویارویی بزرگان کشتی دنیا در غالب ۲ تیم با چاشنی انتقام، موضوعی است که شاید چشم میلیون‌ها بیننده ورزشی و کشتی دوست به برخی مبارزه‌های این مسابقه بود.

از سوی دیگر سایت رسمی فدراسیون کشتی آمریکا نوشت، این فدراسیون به عنوان نهاد ملی حاکم بر کشتی ایالات متحده هیچ گونه دخالتی در تصمیم‌گیری‌های مربوط به صدور روادید ندارد.

دیدار دوستانه تیم‌های ملی کشتی آزاد ایران و آمریکا قرار بود ۲۳ بهمن‌ (۱۲ فوریه) ساعت ۱۸ و ۳۰ دقیقه به وقت محلی در زمین «گلاوب لایف» در «آرلبنگتون» تگزاس برگزار شود. حتی ۲۷ هزار بلیت نیز قرار بود برای این مسابقه به فروش برسد که بخشی از آن فروخته شده بود. کمترین قیمت بلیت در نظر گرفته شده برای این مسابقه ۱۵ دلار بود.

اما خبری روز سه‌شنبه در رسانه‌های کشورمان مبنی بر صادر نشدن ویزا برای ۶ نفر از اعضای تیم کشورمان منتشر شد. پیش از این نیز «علیرضا دبیر» رییس فدراسیون کشتی کشورمان اعلام کرده بود که در صورت صادر نشدن روادید حتی یک نفر از اعضا، تیم ملی کشتی آزاد کشورمان به آمریکا سفر نخواهد کرد. موضوعی که دبیر آن را در نامه‌ای رسمی به فدراسیون کشتی آمریکا اعلام کرد.

«محمدابراهیم امامی» سخنگوی  فدراسیون کشتی روز گذشته اعلام کرد: مجید داستان و کامران قاسمپور به عنوان دو کشتی‌گیر اصلی، احسان امینی مربی تیم ملی، محمد مصلایی‌پور داور المپیکی، حجت کریمی سرپرست و علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی نفراتی بودند که روادید آمریکا برای آن‌ها صادر نشد.

جای سووال است که علت اصلی صادر نشدن روادید ۲ کشتی گیر که یکی از آنان قهرمان سال ۲۰۲۱ جهان است و سایر اعضای تیم چه می‌تواند باشد؟ به طور حتم چیزی جز دخالت دادن مسایل سیاسی به میادین ورزشی است؟

موضوعی که آمریکا در آن ید طولایی دارد و پیش از این نیز برخی تیم‌های ورزشی کشورمان مانند والیبال و وزنه‌برداری نیز ساعت‌ها در فرودگاه‌های این کشور معطل شده بودند.

سیاست‌های خصمانه ترامپ رییس جمهور سابق ایالات متحده و منع حضور اتباع برخی کشورها از جمله ایرانیان در آمریکا و صادر نشدن روادید برای تیم‌های ورزشی کشورمان در آمریکا نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها در این رابطه مسبوق به سابقه هستند و متاسفانه با دخالت دادن مسایل سیاسی در میادین ورزشی، جذابیت‌ها و زیبایی‌های ورزش را با چنین اعمالی خدشه‌دار و زشت جلوه داده‌اند.

البته در روزهای گذشته برخی رسانه‌های آمریکایی و وابسته به رژیم صهیونیستی با ترجمه مصاحبه علیرضا دبیر رییس فدراسیون کشتی که در رابطه با سیاست‌های خصمانه دولت آمریکا صحبت کرده بود، به برخی حاشیه‌ها دامن زده و احتمال صادر نشدن روادید برای دبیر و برخی نفرات تیم ملی کشتی کشورمان وجود داشت موضوعی که دخالت سیاست‌مردان و تصمیم‌گیران این کشور را در مسایل ورزشی عیان‌تر ساخته است. 

فدراسیون کشتی آمریکا اعلام کرده که از اینکه ایران تصمیم گرفته است در مسابقه بالپارک مقابل تیم ما شرکت نکند، بسیار ناامید است. همانند ۱۶ بار قبلی که ایران از سال ۱۹۹۵ در ایالات متحده به رقابت پرداخته، این رویداد نیز قرار بود برای حسن نیت از طریق ورزش و به عنوان فرصتی برای ورزشکاران دو کشور برای رقابت در بالاترین سطح برگزار شود.

اعلام آمادگی فدراسیون کشتی کشورمان برای حضور در آمریکا و برگزاری مسابقه دوستانه با تیم ملی کشتی آزاد این کشور، حسن نیت فدراسیون کشتی کشورمان برای رقابت برابر ورزشی بین ۲ کشورمان را نشان می‌دهد که متاسفانه سیاستمداران آمریکایی در چند دهه گذشته فاقد آن بوده و از هر فرصتی برای ضربه زدن به نظام و مردم بهره‌برداری می‌کنند.

 در مقابل فدراسیون کشتی کشورمان در اقدامی به موقع سفر تیم ملی کشتی آزاد کشورمان را به آمریکا لغو کرد.

علیرضا دبیر در دلایل حضور نیافتن خود به فدراسیون کشتی آمریکا اعلام کرد: بسیار متأسفم اعلام کنم که تیم ملی کشتی جمهوری اسلامی ایران بدلیل  صادر نشدن روادید به ۶ نفر از اعضای این تیم، عملا امکان حضور و شرکت در مسابقه دوستانه با تیم ملی آمریکا را ندارد.

متاسفانه صادر نشدن روادید از سوی مقامات کشور شما به رغم تمامی مقدمات انجام شده از سوی اعضاء تیم ایران و ارائه همه مدارک لازم و پیگیری‌های مکرر بعدی رقم خورده است.

 ناخرسندم که اعلام کنم تا این لحظه ویزای ۲ کشتی‌گیر، مربی تیم، سرپرست تیم و داور المپیکی فدراسیون و اینجانب بعنوان رییس فدراسیون صادر نشده است و لذا چاره‌ای جز اعلام لغو سفر برای اینجانب باقی نمانده است.

همچنین مایلم اعتراض خود را نسبت به برخورد غیرمحترمانه و دور از ادب برخی عوامل سرکنسولگری آمریکا در دبی با سرپرست تیم ملی کشتی ایران که ایشان را حدود ۵ ساعت تحت مصاحبه‌ بازجویی‌گونه قرار دادند، اعلام‌ نمایم.

در کنار موضوعی که برای کشتی کشورمان ایجاد شده می‌توان به نمونه دیگری اشاره کرد و آن هم تحریم بازی‌های المپیک زمستانی 2022 پکن از سوی آمریکا است.

کاخ سفید اعلام کرد که  مقامات رسمی دولت آمریکا المپیک زمستانی  پکن را به دلیل مسائل حقوق بشری چین تحریم می‌کنند، این در حالی است که ورزشکاران آمریکایی می‌توانند به چین سفر کنند و در مسابقات نیز شرکت کنند.

این اقدام آمریکا نمونه بارز استفاده ابزاری از رویداد المپیک برای دستیابی به مقاصد قدرت طلبانه، افزایش تنش‌ها و ترویج استبداد در جهان است.

گذشته از دخالت مسایل سیاسی در این دیدار دوستانه کشتی، حضور نداشتن ۲ نفر از یک تیم ۱۰ نفره برابر یک تیم 10 نفره توجیهی نمی‌تواند داشته باشد. به طور حتم غیبت 2 عضو از یک تیم 10 نفره از همان ابتدا انگیزه و جذابیتی که ممکن است در مسابقه ورزشی وجود داشته باشد را خواهد گرفت.   

سایت فدراسیون آمریکا نیز پیش از این ترکیب ۲ تیم را به این شرح اعلام کرده بود:

۵۷ کیلوگرم: توماس گیلمن (آمریکا) - علی‌رضا سرلک (ایران)
۶۱ کیلوگرم: دیتون فیکس (آمریکا) - مجید دستان یا محمد رمضان‌پور (ایران)
۶۵ کیلوگرم: یانی دیاکومیهالیس (ایالات متحده آمریکا) - رحمان عموزاد خلیلی (ایران)
۷۰ کیلوگرم: جیمز گرین (آمریکا) - امیرمحمد یزدانی چراتی یا عرفان الهی (ایران)
۷۴ کیلوگرم: جیسون نولف (آمریکا) - یونس امامی (ایران)
۷۹ کیلوگرم: جردن باروز (آمریکا) - محمد نخودی (ایران)
۸۶ کیلوگرم: زاهد والنسیا (آمریکا) - حسن یزدانی چراتی (ایران)
۹۲ کیلوگرم: جیدن کاکس (آمریکا) - کامران قاسم‌پور (ایران)
۹۷ کیلوگرم: کایل اسنایدر (آمریکا) - مجتبی گلیج (ایران)
۱۲۵ کیلوگرم – نماینده آمریکا بعدا اعلام می‌شود - امیرحسین زارع (ایران)

به دعوت فدراسیون کشتی آمریکا قرار بود «محمدهادی ساروی» فرنگی‌کار وزن ۹۷ کیلوگرم کشورمان و دارنده مدال برنز المپیک و طلای قهرمانی جهان نیز آزادکاران را در این سفر همراهی کند و برابر آنجلو هنکوک دارنده مدال برنز جهان نیز قرار گیرد.

در این مقال بد نیست نقبی به گذشته و 5 سال پیش بزنیم. جام جهانی ۲۰۱۷ کشتی آزاد در کرمانشاه در همان سالی برگزار شد که ترامپ دقیقا قانون منع حضور اتباع برخی کشورها را به تصویب رسانده بود.

اما دولت کشورمان در نهایت با اعلام اینکه مسابقات ورزشی با سیاست جدا است روادید حضور تیم ملی کشتی آمریکا را صادر کرد و این تیم بدون هیچ مشکلی در کشورمان حضور پیدا کرد و حتی «جردن باروز» آزادکار نامدار آمریکایی‌ها از حضور در ایران به عنوان سفر فراموش نشدنی یاد کرد و میهمان نوازی مردم عزیز کرمانشاه و به خصوص تماشاگران پرشور این خطه تا سال‌ها در یاد و خاطره آزادکاران آمریکایی باقی خواهد ماند.

بازگشت به 33 سال پیش

بوریس بومگارتنر رییس فدراسیون کشتی آمریکا، همانی آزادکاری است که در فینال سنگین وزن پیکارهای جهانی ۱۹۸۹ مارتینی سوییس مغلوب پهلوان باشی ایران مرحوم «علیرضا سلیمانی» شد.

سلیمانی وقتی که از سکوی قهرمانی مسابقه‌های کشتی آزاد قهرمانی سال ۱۹۸۹جهان در شهر مارتینی سوییس بالا رفت و مدال طلای جهان را بر گردن آویخت، «بروس بومگارتنر» از آمریکا نایب قهرمان شد و «اصلان بیک خادراتسف» از اتحاد جماهیر شوروی سابق بر سکوی سوم ایستاد و در این حالت پرچم ایران بالاتر از پرچم کشورهای آمریکا و شوروی سابق به اهتزار درآمد و بار دیگر، تاریخ برای کشتی ایران تکرار شد. 

چرا که جهان پهلوان غلامرضا تختی در مسابقه‌های قهرمانی جهان در مسابقه‌های قهرمانی سال ۱۹۵۴ جهان در توکیو ژاپن موفق شد با کسب مدال طلای جهان، بالاتر از «بوریس کولایف» از اتحاد جماهیر شوروی سابق و «جک بابلر» از آمریکا قرار گیرد و پرچم ایران بالاتر از پرچم‌های اتحاد جماهیر شوروی سابق و آمریکا قرار گرفت. طلای سلیمانی نخستین طلای ورزش ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بود.

«امیرحسین زارع» آزادکار جوان وزن 125 کیلوگرم کشورمان در پیکارهای جهانی 2021 نروژ توانست بعد از 32 سال کشتی آزاد کشورمان را در پیکارهای جهانی و در سنگین وزن صاحب مدال طلا کند. 

برچسب‌ها کشتی ایالات متحده آمریکا تیم ملی کشتی آزاد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کشتی ایالات متحده آمریکا تیم ملی کشتی آزاد کشتی ایالات متحده آمریکا تیم ملی کشتی آزاد فدراسیون کشتی کشورمان فدراسیون کشتی آمریکا رییس فدراسیون کشتی کشتی آزاد کشورمان تیم ملی کشتی آزاد صادر نشدن روادید پیکارهای جهانی ایالات متحده آمریکا قرار علیرضا دبیر شوروی سابق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۰۴۳۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ذهن آمریکااندیش

قضایای برخورد پلیس آمریکا با اعتراضات دانشجویان دانشگاه‌های آمریکایی به جنایات اسرائیل در غزه، بهانه‌ای شده است تا برخوردهای صورت‌گرفته با دانشجویان، اساتید و دانشگاه ایرانی در سالیان گذشته و امروز، توجیه شود. چند نکته را درخصوص این مسأله باید روشن کرد.

یک. ارزش‌های انسانی و از جمله مهم‌ترین‌های آن‌ها نظیر آزادی و عدالت، جهان‌شمول هستند و ربطی به آمریکا ندارند. اگر در اسناد شکل‌گیری ایالات متحده آمریکا به ارزشی نظیر آزادی اشاره شده، دلیل آمریکایی بودن این ارزش‌ها نیست. قدمت این ارزش‌ها به اندازه تاریخ بشر، و حداقل تاریخ فلسفیدن و اندیشه‌ورزی درباره انسان و جهان اجتماعی و سیاسی است.

دو. آمریکایی‌ها به بهانه نقض آزادی و حقوق بشر در کشورهای دیگر، این کشورها را تحریم کرده یا به آن‌ها حمله کرده‌اند. آمریکایی‌ها و بقیه غرب در موارد متعدد با کشورهای ناقض حقوق بشر و از جمله دیکتاتورترین‌ها روابط داشته و کنار آمده‌اند، و با دیگرانی به همین دلایل ستیز کرده‌اند. این گزاره‌ها درست است. اما از این گزاره‌ها نمی‌توان نتیجه گرفت که خواست مردم و متفکران کشورها برای تحقق آزادی و جلوگیری از نقض حقوق بشر در کشورشان، خواسته‌ای آمریکایی است و چنین ارزش‌هایی از اساس غلط یا توهم هستند. هیچ تناقضی بین سرزنش کردن آمریکا برای نقض حقوق بشر و آزادی در کشور خودش یا کشورهای دیگر، و در همان حال مطالبه آزادی و رعایت حقوق بشر در کشور خود وجود ندارد.

سه. اصالت بنیان‌های اجتماعی و فلسفی آزادی، حقوق بشر، دموکراسی و توسعه همه‌جانبه، برآمده از تحقق بخشی از آن‌ها در غرب نیست. کشورهای غربی توانسته‌اند زودتر از بقیه کشورها، به صورت‌ها و ابعادی از این‌ها دست یابند. بنیان‌های فلسفی برخی نیز در آرای متفکران یونانی-غربی صورت‌بندی شده است. این به معنای وجود دلایلی برای نفی این ارزش‌ها یا از اساس دروغین یا بیگانه خواندن آن‌ها نیست.

چهار. من هیچ متفکر جدی نمی‌شناسم که اهمیت ارزشی نظیر آزادی را به آمریکایی یا غربی بودن آن ربط داده باشد. نسل چند دهه گذشته متفکران جدی ایرانی نگفته‌اند چون آمریکا فلان گونه است پس ما هم باشیم. متفکران جدی که من می‌شناسم و خوانده‌ام، آزادی، دموکراسی و توسعه را از منظر نسبت آن با بهروزی ملت ایران ارزیابی کرده‌اند. اتفاقا ادبیات اندیشه اجتماعی و سیاسی (بالاخص مکاتب انتقادی که در ایران هم پرطرفدار هستند) مملو از نقدها بر دموکراسی، مدل‌های مختلف توسعه، و تهدیدهای آزادی و ارزش‌های انسانی در همه کشورها و از جمله غرب است.

پنج. گروهی در ایران تلاش می‌کنند یک آمریکا-غرب خیالی (صرفاً دارای ابعاد مثبت) بسازند، بعد آن‌را به منتقدان سیاست و حکمرانی در ایران نسبت داده و آن‌ها را طرفدار چنین آمریکا-غرب خیالی جلوه دهند، و سپس با فروریختن آن با عبارت‌های کلیشه‌ای از جنس «اینو چی می‌گید؟»، منتقدان را بی‌اعتبار کنند.

شش. گروهی که در بند پنج ذکر کردم، دارندگان ذهن_آمریکااندیش هستند. هویت‌شان را از ستیز با آمریکای واقعی یا خیالی می‌گیرند که خود ساخته‌اند و منتقدان را به دوست داشتن آن متهم می‌کنند. ذهن آمریکااندیش با ضدآمریکایی بودن تعریف می‌شود، هویت می‌یابد و به حرکت درمی‌آید. همه چیز را هم در خدمت آن قرار می‌دهد. معیار خوبی و بدی در نسبت با آمریکا تعریف می‌شود. اگر آمریکایی نباشد (در ساحت اندیشه) این ذهن از کار می‌افتد، فلج می‌شود و اعتبارش را از دست می‌دهد. سخن ایجابی مستقلی برای گفتن ندارد.

من نمی‌دانم دیگران چگونه می‌اندیشند، مسئول اندیشه و عمل دیگران هم نیستم. اما آمریکا برای من، در عرصه عمل، در نسبت با مانع یا کمک برای توسعه ایران تعریف می‌شود. آمریکا، نه فی‌نفسه بلکه از آن جهت که ظرفیت تحریم و ضربه زدن به منافع ایران را دارد، و در مناسبات دیگری ممکن است کمکی به توسعه و حل مسائل ایران باشد، اهمیت دارد. اما منبع ارزش‌ها و الگوی عمل نیست. در ساحت اندیشه هم، یک «مورد تاریخی» قابل بررسی مقایسه‌ای برای شناخت و تحلیل جامعه‌شناختی است.

آمریکا یا هر کشور دیگری، برای من، الگو، معیار ارزیابی ارزش‌ها یا درست و غلط کنش دولت‌ها و پلیس نیست. من هویتم را از آمریکااندیشی، ضدیت با آمریکا یا نزدیک شدن به آن نمی‌گیرم، و به این جهت فکر می‌کنم آمریکاستیزان ایدئولوژیک ایرانی، بیش از امثال من ذهن، روح و هویت‌شان به بود و نبود آمریکا گره خورده است. آمریکا در عمق جان ذهن آمریکااندیش نشسته است و بیرون از دایره آمریکا نمی‌رود.

بیشتر بخوانید:

همان را بگویید که ما خوش‌مان بیاید
رئیسی در چاهی افتاده که برای دولت روحانی کنده بودند /از مداح تا فعال سیاسی اصولگرا قیمت دلار را مسخره می‌کردن و حالا خود مضحکه شده اند
واکنش یک جامعه‌شناس به سخنان مهدی چمران درباره ساخت مسجد در پارک/ «برای اصول‌گرایان هیچ اعتراضی واقعیت ندارد»

216216

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902072

دیگر خبرها

  • ایران خدمه کشتی توقیف شده را با نگاه انسانی آزاد کرد
  • ذهن آمریکااندیش
  • ایران: راه حل مسئله فلسطین، ایجاد کشور مستقل در تمامی سرزمین‌های فلسطینی با پایتختی قدس است
  • لحظه اصابت پهپاد انتحاری ارتش یمن به کشتی اسرائیلی+ فیلم/ مخالفت وزیرخارجه انگلیس به تروریستی اعلام کردن سپاه/ هشدار مهم انصارالله به آمریکا درباره حمله به یمن/ حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به یمن
  • ببینید | وقتی ایران کشتی و بالگرد آمریکایی‌ها را زد؛ جنگ شهید نادر مهدی با قایق با ناوهای آمریکایی!
  • با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است
  • نحوه اعزام حسن یزدانی به المپیک؛ بحران بزرگ یا یک اتفاق عادی؟!
  •  آماده‌ شدن آمریکا برای حمله گسترده به یمن/ حمله یمن به ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی/ برگزاری رزمایش دریایی 9 روزه ارتش چین/  اعلام نقض حقوق بشر توسط پنج واحد ارتش اسرائیل از سوی آمریکا
  • طوفان الاقصی| حمله ارتش یمن به دو ناوشکن آمریکایی و یک کشتی اسرائیلی 
  • حسن یزدانی بحران ملی نیست